CSOK igénylés feltételei 2018.

OSZD MEG TE IS!

CSOK igénylés feltételei 2018.

- Egyszerűbb és gyorsabb lesz  a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénylése március 15-től és még több család számára lesz elérhető.

 

- A fennálló házasságról, a gyerekek meglétéről, a közös háztartásban élésről, a büntetlen előéletről és a köztartozás-mentességről is elegendő lesz ezután teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozni.

 

- A CSOK iránti igény benyújtására az adásvételi szerződés megkötését követően két hónappal több idejük, azaz fél évük lesz a családoknak.

 

- Március 15-étől a bankoknak is gyorsabban kell elbírálniuk az igényléseket, így 30 napon belül kell dönteniük a lakásvásárlási ügyekben.

 

- A fontos változások közé tartozik az is,  hogy március 15-étől minden család kérhet CSOK-ot akkor is, ha már van ingatlantulajdona, eddig ezt csak az új lakást szerző családok tehették meg.

 

- A CSOK-ot a hazatérő családok is igénybe vehetik, ha külföldi jogviszonyt igazolnak,és vállalják, hogy egyikük 180 napon belül magyar tb-jogviszonyt létesít.

 

-Azok a családok, akik korábban már vettek fel lakáscélú támogatást, a jövőben több támogatást kaphatnak, ha újabb három gyermeket vállalnak. Ez azt jelenti, hogy az új támogatásból már nem kell levonni a már meglévő gyerekek után kapott „szocpolt”.